Előjegyzés

BAGOLY EGÉSZSÉGHÁZ

KECSKEMÉT, BAGOLY UTCA 1/A.

email: info@bagolyegeszseghaz.hu

Tel.: (+36) 76 495 555

×
slide 1

Laboratórium

A Bagoly Egészségház laboratóriuma (vérvételi hely) hétfőtől péntekig, 7 - 9 óra között fogad vérvételre felnőtt betegeket, és hétfőn, szerdán, pénteken 6 év fölötti gyermekeket is.

A vérvételhez előzetes időpont egyeztetés szükséges, amely a szakrendelésekkel megegyezően történik:
1. Honlapunkon az Előjegyzés menüpontban
2. Telefonon a recepciónál: +36 76 495-555 (101-es mellék)
3. Személyesen a recepciónál.

A vérvételhez, amely általában valamelyik könyök vénából történik – a kellemetlen vetkőzéseket elkerülendő –, érdemes bő ujjú inget illetve laza blúzt felvenni. Ha Ön nehezen viseli a vérvételt, kérjük, előre jelezze. – A levett vér akkor értékelhető korrekt módon, ha a vizsgálandó személy, jelen esetben Ön, a vérvétel előtt 12 órával nem fogyaszt ételt és cukortartalmú italokat. Azaz, a vizsgálat napját megelőző este hét óra után csak vizet, ásványvizet szabad fogyasztani.

A levett vérek és egyéb (hozott) testnedvek vizsgálata a kórház laboratóriumában történik, ezért a vérvételhez a beutaló orvostól a szabályoknak megfelelő, pontosan kiállított beutaló szükséges, amely tartalmazza az érvényes TAJ számot is. Az anyagok elszállítása minden nap 9:30 és 10:00 óra között történik.

Az általunk működtetett laboratórium fenntartásához sem az OEP, sem az Önkormányzat nem járul hozzá. A laboratóriumot kizárólag azzal a céllal tartjuk fenn a finanszírozás hiányában is, hogy a minket bizalmukkal megtisztelő pácienseink részére vonzóbb ellátást – időpont egyeztetés, kulturált, családias környezet, barátságos személyzet –, kényelmesebb vérvételi lehetőséget biztosítsunk. Ezért a szolgáltatásért vérvételenként 2000 Ft (terheléses vérvételnél 3000Ft) hozzájárulást kérünk. Tájékoztatásul közöljük, hogy ez az összeg a laboratórium üzemeltetési költségét nem fedezi, csak csökkenti. Kérjük szíves megértésüket.

Hogy ezeknek az általunk vállalt feltételeknek megfeleljünk, naponta 20 beteg ellátását (vérvétel) vállaljuk hétfőtől péntekig 7 és 9 óra között. Az időpont egyeztetés nélkül érkezőket is ellátjuk, ha a szállítási idő előtt sikerül elvégezni a vérvételt, de az előzetesen időpontot egyeztetett pácienseknek elsőbbséget biztosítunk.

Vérvételre beutaló nélkül is lehetőséget biztosítunk teljes áras térítés ellenében. Ha valaki kíváncsi bármelyik vérből meghatározható értékére, kérheti a vizsgálatot. Ebben az esetben is szükség van időpont egyeztetésre.

Kérjük, hogy a hozott anyagok (vizelet, torokváladék, széklet) jól azonosíthatóak legyenek, ezek továbbítása a kórházba természetesen díjmentes.

Szombati napokon Egészségmegőrző szűrővizsgálatokat végzünk, amelyhez a szakorvosi vizsgálatok mellett egy részletes laboratóriumi vizsgálat is tartozik, és egy javaslatokat (terápiás, diétás, mozgás, stb.), tanácsokat tartalmazó összefoglaló értékelés. Bővebb információ az Egészségmegőrző Szűrővizsgálat menüben található.

Naponta több vizeletmintát hoznak be elemzésre, melyeknek csaknem a fele értékelhetetlen, vagy csak feltétellel értékelhető, mert rossz technikával vették le. Ezért kérjük olvassa el figyelmesen a vizeletvétel helyes módszerét.

1, A hozott minta a vizsgálat napján vett reggeli első* vizelet legyen.
2, A vizeletet tiszta edénybe hozzák, amely jól zárható, lehetőleg bő szájú üvegedény legyen, és kb. 25 ml vizelet belefér.**
3, Közvetlenül a mintavétel előtt ajánlatos a húgycső környékének alapos lemosása.
4, A mintavételi edénybe a vizelet középsugarát kell felfogni. (A vizelés megszakítása nélkül a vizeletsugár eleje és vége a WC-be megy, a közepén vett mintát hozzuk vizsgálatra.)

*Csecsemőknél és kisgyerekeknél a reggeli első vizelet nem értelmezhető, de reggeli vizelet legyen, legfeljebb hajnali, ne esti.
**A gyógyszertárban lehet kapni műanyag vizeletgyűjtő poharakat, és csecsemőknek műanyag zacskókat, melyeket nagy odafigyeléssel, alapos lemosás után lehet csak jól felragasztani.

- Mintavétel nem történhet menstruáció ideje alatt, és utána három-négy napig!
- A minták összekeverését elkerülendő, a precíz azonosítás érdekében, kérjük, jól olvashatóan írják rá az anyag tulajdonosának nevét valamint születési idejét és lakcímét.

Kérdéseikkel forduljanak munkatársainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

Laborleletek

 

Weboldalfejlesztés...